Fenyő Illóolaj

Bitter-gyanta, friss, hideg, fenyő-tűlevelű fűszagú illatjegyekkel gazdag, még a távolból is könnyen felismerhető. A tűlevelű család mélyebb, mint a legtöbb képviselője, az aroma nemcsak a finom örökzöld fák tűiről, hanem a fenyőbimbókról, a gyantáról és a viszonylag megfizethető és értékes illóolajról is szerepet játszik. A fenyőt joggal nevezhetjük a legendás gyógynövények egyikének: az első, fenyőgyanta alapú recepteket és szárított tűket a sumérok idején írták meg, ez pedig majdnem 5 ezer évvel ezelőtt. Évszázadokon keresztül a fenyőt antihideg, sebgyógyulási és skorpiókellenes szerekként használják. Az illata mindig nagy utazók és navigátorok kíséretében járt.

Az érett fából készült tűkből és gyantából származó illóolajat a szokásos módszerrel állítják elő - a gőz segítségével történő desztillációt. A könnyű, folyékony olaj rendkívül ritkán allergiás reakciókat okoz érintkezéskor: az intolerancia gyakran a szag észlelésében és az egyidejű szakadásban, orrfolyásban és az orrfolyadékban égő tünetekben nyilvánul meg. A ma bemutatott fenyőolajok széles választékából jobb választani azokat, amelyeket "otthon" közelebb hoztak létre: termelésük során a fenyőfestéket az Ön éghajlati zónájából vagy a szomszédos országokban kell felhasználni. A legjobb tulajdonságok a Crimean és a Kárpát-borok illóolajjai. A bor nagyon jól keveredik, és más illóolajokkal kombinálódik. Ingyenes aromák - citrus, citronella, vetiver, rózsafa, mirtusz, levendula, szantálfa, cédrus, eukaliptusz, boróka. A mandarin aromaolaj duettjén a fenyő az ízesítőtermek fő "ünnepi" összetétele.

A fenyőolaj a Mars ízvilágához tartozik és szó szerint erõt, férfiasságot, bátorságot, szexualitást sugároz. Ez a tökéletes olaj azok számára, akik megpróbálják megszabadulni az önfüggetlenségtől és az önbizalmaktól, túlzott önindító és önközpontúságtól, pesszimizmustól. Az aura megújítása, az energia "vortexek" megtisztítása, a fenyőolaj filozófiai nyugodt, bölcs, tudatos felfogása a cselekedeteikről és a körülöttük lévő világról. Növeli a pszichológiai stabilitást, stabilizálja az érzelmek szélsőséges megnyilvánulásait, segít objektíven viszonyulni és elfogadhatatlanul elfogadja a bajokat és a bajokat, könnyű kijutni az érzelmi és pszichikai kimerültségből. A fenyőolaj a nem erős afrodiziákumok csoportjába tartozik: ennek hatása a partnerek kölcsönös bizalmára korlátozódik, kényelmes és megbízható kapcsolatokat teremtve.

A fenyőolaj egyedülálló baktericid tulajdonságai teljesen megnyilvánulnak, amikor a szobák ízesítettek: a gyönyörű olaj aromájából 3-7 csepp e csodálatos olajon, akkor ténylegesen fertőtlenít egy 15 négyzetméteres helyet, megszabadulva az összes baktériumtól és vírustól. De a fenyőolaj illóolaj előnyös tulajdonságai nem érnek véget. Segít megszabadulni a köhögéstől, növeli a hörgők szekrécióját, megnöveli a test védelmét, megakadályozza a mérgezést és a megfázás, az influenza és a vírusfertőzések előrehaladását, tisztítja a nyálkahártyákat és csökkenti a gyulladást. Fenyőolaj és asztmaellenes, vizelethajtó, arthritises, hemostatikus és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik.

A fenyőolaj hatása miatt a szervezet rugalmasságának és védő tulajdonságainak növekedése a kozmetikai területen is megnyilvánul. Ez az aromaolaj megnöveli a bőrsejtek megújulását és védelmét, elősegíti a megújulást, növeli a simaságot és a rugalmasságot, megakadályozza a hajhullást és a hajszálakat, erősíti a körmöket, és eltávolítja a duzzanatot.

A fenyőolajnak meglehetősen erős és mély aromája van, amelyet dózisokban kell figyelembe venni annak felhasználásához. Tehát az aromakolon esetében a standard dózisokkal ellentétben csak egy vagy két csepp illóolajat kell használni. Kádra vagy szaunára elegendő lesz 4-ről 7 csepp fenyőolajra jutni 100 gramm emulgeálónként. Kedvenc bőrápoló vagy hajápoló termékeinek jellemzőit javíthatja, ha 1 - 5 csepp aromaolajat ad hozzá az alaphoz. A megfázás és a köhögés kezelésére mindkét forró belégzést két csepp fenyőolaj és hideg hozzáadásával is használhatja. Az eljárások időtartama jobb, ha 5 percre csökken. De a masszázs krémek és olajok gazdagításához adj hozzá 5 csepp fenyőolaj-olajat minden 15 g bázishoz.

Sárgarépalé : kedvező ...

Sárgarépa (Latin név - Daucus sativus) - az egyik legfontosabb növényi kultúra, amely nagy jelentőséggel bír az emberek számára ...

Datolyaszilva: hasznos tulajdonságok és ...

A név "datolyaszilva" a legtöbbünk társult a tengerentúli gyümölcsöket, amelyeket szinte minden piacon értékesítenek ...

Lyubka kétlábú (éjszaka ...

Ljubka bifolia, vagy éjszakai ibolya, a nagy terjesztési terület ellenére, mint a legtöbb orchási képviselő ...

Gyógynövények tea ...

A késő ősszel, amikor a szelíd szélben és az aljas nedvességben érezhető a valódi hideg megközelítése, a fogás veszélye ...

Potentilla fehér: előnyös tulajdonságok

A Lapchatka nemzetségben (Potentilla) több mint 50 faj van. Néhányan dísznövényként termesztik, barátok ...