Tējas koka ēteriskā eļļa

Noslēpumaina tējas koka ēteriskajai eļļai ir viens no spēcīgākajiem aromātiem starp visām aromātiskajām eļļām - pīrāgu, rūgtu, atsvaidzinoši pikantu. Šī eļļa ir aprīkota ar pārsteidzošām medicīniskām īpašībām un tiek izmantota aromterapijā tieši saistībā ar dažādām slimībām un infekcijām. Viņi iegūst šo bagātīgo, izsmalcinātās smalkās nianses smaržo eļļu no kokiem un krūmiem, kurus apvieno ar vispārpieņemto nosaukumu meleleuka. Dīvaini vārds "tējas koks", šie augi ir saņēmuši pateicoties pirmās Austrālijas kolonistu tradīcijām, lai izmantotu lapas tējai. Austrālijas natives - Aborigēni - gadsimtiem ilgi izmanto tējas koku, lai dziedinātu brūces, apdegumus, ārstētu infekcijas un aizsargātu pret kukaiņiem.

Lasīt vairāk ...

Priedes ēteriskā eļļa

Viegli atpazīstams arī no tālienes viegli uztverams gaišais sveķains, bagāts ar svaigām, smalkas skujkoku priedes smaržām. Gan dziļāk nekā vairumā skujkoku ģimenes pārstāvju, aromāts ir raksturīgs ne tikai gardu mūžzaļo koku, bet arī priežu pumpuriem, sveķiem un samērā pieņemamām un ļoti vērtīgām no tām iegūtajām ēteriskajām eļļām. Priedi var pamatoti saukt par vienu no leģendārām ārstniecības augiem: pirmās receptes, kas balstītas uz priežu sveķiem un žāvētām adatām, tika rakstītas laikā, kad šūrijas, un tas gandrīz pirms apmēram 5000 gadiem. Daudzus gadsimtus priežu izmantoja kā pretvēža, brūču dziedināšanas un pretkorozijas līdzekli. Tas bija viņas smarža, kas vienmēr pavadīja lielus ceļotājus un navigatorus.

Lasīt vairāk ...

Anīsa ēteriskā eļļa

Anīsa smarža, salda, svaiga, bagāta, galvenokārt saistīta ar bērnu klepu un aukstām zālēm. Viengadīga kultūras "spice", ko bieži sajauc ar fenheli (fenheli) un airai, bija zināma senās Grieķijas un Ēģiptes laikos, kur anis aktīvi tika izmantots kā dekongestants, zāles nieru un aknu slimībām, piedeva maizei. Mūsdienās anīss ir vispopulārākais nevis medicīnā un kosmetoloģijā, bet ēdiena gatavošanā (parasti ir iepērk zivju ēdienus un dažādus konditorejas izstrādājumus ar šo savdabīgo garšvielu) un ... zvejnieks: pieredzējuši zvejnieki to papildina ēsmai, lai palielinātu nozveju. Tajā pašā laikā šīs skaidrās, bezkrāsainās, bet tik aromatizētās eļļas patīkami nomierinošās īpašības ir vienkārši neaizvietojamas. To iegūst, hidrodestilējot sēklas, kas satur anetolu.

Lasīt vairāk ...

Lavandas ēteriskā eļļa

Vissvarīgākais Vidusjūras augs, krāsains zālaugu daudzgadīgais ar unikālu temperamentu un leģendāro aromātu - lavandu - tiek uzskatīts par vienu no vecākajām kultūrām. Hipokrāts teica par savām brīnumajām spējām. Līdzīgi kā senajā Romā, lavanda mūsdienās tiek uzskatīta par vienu no labākajām telpu smaržvielām un gultas veļas un apģērba aromātu pamatu. Šī aromātiskā eļļa ir pirmais un populārākais parfimērijas izstrādājumu pamats šodien. Pateicoties lavandas eļļai, parādījās termins "aromaterapija": pirmo reizi 1928. gadā iegūtā eļļa pilnīgi "pārvarēja" sadedzinātu slimību, kas lika tās radītājam francijai Maurice Gattefosi iedibināt visu tendenci, ko šodien pazīst kā aromterapiju.

Lasīt vairāk ...

Geranium ēteriskā eļļa

Geranium ir pazīstams augs ar spilgtu ziedkopām no vecmāmiņas palodzes un lauku dārziem, ar katru pieskārienu, kas izplatās pa stipru, pīlingu un patīkami rūgtu smaržu. Un šis garšīgais aromāts pilnībā atrodas eņģu ēteriskajā eļļā, kas Francijā vispirms tika izolēta tikai 1819. gadā. Kopš seniem laikiem šīs augu unikālais aromāts ir novērtēts kā lielisks līdzeklis pret galvassāpēm, uzlabojot garīgo modrību un enerģiju. Tiek uzskatīts, ka Geranium ēteriskā eļļa ir līdzeklis vecāka gadagājuma cilvēkiem, taču tā īpašības nav ierobežotas ar anti-novecošanās izpausmēm. Uzklājiet ģerāniju eļļu ne tikai parfimērijas, ziepju un kosmētikas nozarēs, bet arī ēdienu gatavošanā.

Lasīt vairāk ...

Ylang Ylang ēteriskā eļļa

Ziedu, saldais, siltais un uzkrītošais ylang-ylang aromāts pilnībā izceļ eksotisko tropisko salu spilgto garšu ar sniega baltu pludmali, debeszila ūdens un spožu, sirsnīgu sauli. Pa labi saņēma polinēziešu vārdu "ziedu zieds", ylang-ylang ir viena no eksotiskām ziedu smaržām pasaulē. Vecajās dienās ilang-ilangu eļļa tika izmantota kā mīlas piesaistītājs un visi vieglie spēki, brīdinot atšķirības būtībā par fumigāciju. Spēcīga, pīrāga un ļoti izturīga, šīs eļļas aromāts piedāvā izbaudīt pārsteidzošu atvaļinājumu (vai sapņot par to) un izraisa pašas emocijas - spilgtu, pozitīvu, spēcīgu. Tas ir Venēras smarža, kas piesaista mīlestību un pozitīvu enerģiju.

Lasīt vairāk ...

Jasmīna ēteriskā eļļa

Vasaras sākumā siltā un apburošā ziedu krāsā, it kā absorbētu saules un ziedošu dārzu spožumu, jasmīna ēteriskās eļļas aromāts ir viegli atpazīstams. Šīs aromātiskās eļļas maģiskās ārstnieciskās īpašības augstu novērtēja Indijas, Ķīnas un Japānas senie dziednieki un šamaņi. Tāpat kā pirms tūkstošiem gadu, jasmīna eļļa plaši tiek izmantota ne tikai kosmetoloģijā vai parfimērijā, bet arī medicīnā, psihoterapijā, sadzīves mazgāšanas līdzekļu un pulveru ražošanā. Apbrīnojami spilgta smarža, ziedu ķēniņa leģendārais statuss, visdvēlamākais augu dārzu ķēniņiem un nocietinājumiem padara šo ēterisko eļļu par vienu no visvieglāk atpazīstamām pasaulē.

Lasīt vairāk ...

Burkānu sula: tās labvēlīgā ...

Burkāni (latīņu nosaukums - Daucus sativus) - viena no galvenajām dārzeņu kultūrām, kas cilvēkiem ir ļoti svarīga ...

Sausserdis: noderīgas īpašības ...

Sausserdis (Lonicera) - vairāku sugu daudzgadīgo krūmu sugas vārds, kas pieder pie tā paša nosaukuma ģimenes ...

Silverweed zoss: zāļu ar ...

Potentilla goose (latīņu valodā Potentilla anserina) ir viens no Pineweed ģints pārstāvjiem, kura ārstnieciskās īpašības ...

Solyanka holmovaya: zāļu ar ...

Jau sen ir pamanīts, ka floras pārstāvji, kas pielāgoti izdzīvošanai nelabvēlīgos apstākļos, bieži vien ir unikāli ...

Veiksmīgie ievārījumi no ...

Daudziem no mums vārds "džems" izraisa nostalģiskas atmiņas par ilgu mūžu bezrūpīgu bērnību, kā arī asociāciju ...