Anīsa ēteriskā eļļa

Anīsa smarža, salda, svaiga, bagāta, galvenokārt saistīta ar bērnu klepu un aukstām zālēm. Viengadīga kultūras "spice", ko bieži sajauc ar fenheli (fenheli) un airai, bija zināma senās Grieķijas un Ēģiptes laikos, kur anis aktīvi tika izmantots kā dekongestants, zāles nieru un aknu slimībām, piedeva maizei. Mūsdienās anīss ir vispopulārākais nevis medicīnā un kosmetoloģijā, bet ēdiena gatavošanā (parasti ir iepērk zivju ēdienus un dažādus konditorejas izstrādājumus ar šo savdabīgo garšvielu) un ... zvejnieks: pieredzējuši zvejnieki to papildina ēsmai, lai palielinātu nozveju. Tajā pašā laikā šīs skaidrās, bezkrāsainās, bet tik aromatizētās eļļas patīkami nomierinošās īpašības ir vienkārši neaizvietojamas. To iegūst, hidrodestilējot sēklas, kas satur anetolu.

Saldais un jautrs anīsa eļļas aromāts var tikt saukts par siltu smaržu. Anīss ir Jupitera smarža, kas saistīta ar labklājību, panākumiem un diplomātiskām spējām. Šī ēteriskā eļļa palīdz attīstīt garīgumu, daiļrunību, brīvību un noteiktu viltību. Anīsa aromāts labi atbilst citām eļļām - pikantām krustnagliņām, kardamonam, koriandram, fenhelis, ķimenes, fenhelis, saldais mandarīns, bagātīgā petigreous eļļa, amiris, rūsa, cēlā laurels, tartā ciedrs un noslēpumains sudarnas rozā koksnes aromāts.

Emocionālajā sfērā svaigais anīsa aromāts ir nomierinoša iedarbība, izstumj blūzu un melanholiju, palīdzot izkļūt no noguruma, stresa un depresijas stāvokļa. Anīsa eļļa ir lielisks adaptogēns, kas koncentrējas ne tikai uz mainīgiem vides apstākļiem, bet arī uz sociālajām attiecībām. Neaizmirstiet, ka ar ceļojumu vai sarunām jūs paņemat anīsa eļļas pilienu - jūs noteikti jutīsies pārliecinošāk un ātri atradīsit kopīgu valodu ar jauniem cilvēkiem. Šī ir lieliska eļļa meditācijai, kuras mērķis ir radīt dusmas, skaudību, nepamatotu agresiju. Ēteriskā eļļa ir neaizstājams "palīgs" tiem vecākiem, kuru bērni ir pakļauti astēniskām izpausmēm, asarāmībai, kā arī pārmērīgai aktivitātei un bezmiegam.

Parastās anīsas ēteriskajai eļļai ir diezgan reta "cieņa" - tas efektīvi uzlabo antibiotiku iedarbību, palīdzot ātri tikt galā ar smagām infekcijām un stagnāciju. Tā ir spēcīga klepus zāles, kas mīkstina sauss klepus, mucolītiskas īpašības, novērš atlikušo efektu pēc saaukstēšanās un darbojas kā febrifūga. Aromātiskās terapijas laikā anīsa eļļu izmanto, lai normalizētu sirdsdarbības ritmu (novērš tahikardiju un aritmijas), optimizē gremošanas procesu un apstrādā uroģenitālo sistēmu (arī kā seksuālo funkciju regulēšanas līdzekli), iznīcina kolikas, uzlabo piena sekrēciju jaunām mātēm. Bet kosmetoloģijā anīsa ēterisko eļļu lieto daudz retāk. Tas palīdz normalizēt ādas ūdens un tauku līdzsvaru, efektīvi bagātina vecās ādas līdzekļus, palielina elastību un atjauno veselīgu izskatu. Anīsa eļļa tiek izmantota kā profilakse pret kašķis un utis, ārstējot infekcijas un sēnīšu ādas slimības.

Anīsa eļļa uzmanīgi jāizmanto, lai izvairītos no pārdozēšanas un biežas lietošanas: pārāk lielas šīs eļļas devas var izraisīt kuņģa un gremošanas traucējumu iekaisumu. Pirms jūs izmantojat šo ēterisko eļļu aromterapijas procedūrās, noteikti pārbaudiet, vai Jums ir alerģiska reakcija, eļļas pilienu ejot elkoņā un gaidot dažas stundas. Anīsa eļļu nedrīkst lietot grūtniecēm un cilvēkiem, kuri cieš no paaugstinātas skābes, peptiskās čūlas. Šī aromātiskā eļļa ir kontrindicēta bērniem līdz trīs gadu vecumam.

Anīsa eļļa aromatizējošām telpām jāizmanto no 4 līdz 6 pilieniem katrā istabas telpā vismaz 20 kvadrātmetru, pievienojot eļļu aukstā ūdenī vannā. Par aromamedalonoviem un personīgajiem kuloniem nevar lietot vairāk kā 2 pilienus eļļas, kamēr valkā šādu aromābulonu var būt ne vairāk kā 1 stunda dienā. Ārstējot un novēršot saaukstēšanos, gripu, klepu, jūs varat piemērot aukstās vai karstās ieelpošanas procedūru, bet vienai procedūrai pietiek ar 2 līdz 3 pilieniem anīsa eļļas, kuras ilgums nedrīkst pārsniegt 4-7 minūtes atkarībā no veselības stāvokļa. Tiešai uzklāšanai uz ādas - masāža, kompreses, kosmētisko toniku un krēmu bagātināšana - pietiek ar 6 pilieniem ēteriskās eļļas uz katriem 10 gramiem pamatnes, bet katru dienu tas nav vajadzīgs.

Burkānu sula: tās labvēlīgā ...

Burkāni (latīņu nosaukums - Daucus sativus) - viena no galvenajām dārzeņu kultūrām, kas cilvēkiem ir ļoti svarīga ...

Hurmons: noderīgas īpašības un ...

Nosaukums "persimmon" lielākā daļa no mums asociējas ar ārvalstu augļiem, kas tiek pārdoti gandrīz visos tirgos ...

Lyubka divu lapu (nakts fi ...

Ljubka bifolia, vai nakts violets, neskatoties uz lielo platību izplatīšanas, tāpat kā lielākā daļa orchi pārstāvji ...

Garšaugi tējai ...

Vēlā rudenī, kad dusts vējš un mānīgs mitrums, jau ir jūtama reāla aukstuma pieeja, nozvejas risks ...

Potentilla white: derīgas īpašības

Ģenē Lapchatka (Potentilla) ir vairāk nekā 50 sugas. Daži tiek kultivēti kā dekoratīvie augi, draugs ...