Saturu gulbji

Ja jūs vēlaties būt gulbji, tad vispirms jums ir jābūt ūdenstilpei, jo lielāks tās lielums, jo labāk. Vēlams, lai tas nesasaldētu, bet to var padarīt bez aizsalšanas diezgan vienkārši, tādā gadījumā gulbjus var turēt visu gadu dīķī. Lai gan ir vēlams veidot vieglās ēkas ar sienu vai salmu pakaišiem. Bet gulbji to bieži nestīs pat ziemā, it īpaši, ja jūs pastāvīgi pabarīsiet tos un, ja būs ūdens ķermenis. Parasti gulbji un pavadīt nakti tieši uz ūdens.

Gulbju saturs nav ļoti grūts uzdevums, un tas būtiski neatšķiras no vienas un tās pašas zosis. Viņi ēd zāles, aļģes un var filtrēt nogulsnes no rezervuāra dibena - šim nolūkam viņiem vajadzīgs garš kakls. Un apakšā ir arī daudz veģetācijas - tie ir augstāki ūdensaugi un aļģes, vienmēr ir kaut kas, no kā gūst labumu, un jo ilgāk kakla, jo plašāka ir barība. Gulbji ēd graudus un apvieno maisījumus, labi koncentrēti, enerģiski vērtīgi ēdieni. Ir nepieciešams dot gulbjus un vitamīnus, bet parasti tie ir barības sastāvdaļa.

Gulbji, atšķirībā no daudzām citām pīlēm, ved pāri, un ganāmpulkos viņi pulcējas tikai lidojumu laikā. Audzējot, tos glabā pāros, un šie pāri tiek uzglabāti nevis vienā sezonā, bet daudzus gadus, un dažreiz uz mūžu. Lai gan tas nenozīmē, ka gulbji nevar dzīvot bez viena otra.

Gulbji parasti ligzdo ūdenstilpnēs, dažās salās vai tuvu ūdenstilpnēm, un izveido milzīgas ligzdas - no 3 metriem diametrā, pie pamatnes un līdz 1-1,5 metriem vai vairāk augšdaļā. Nests ir būvēts no visa veida materiāla - tas var būt niedres un nojumes, dažāda ūdens veģetācija. Gulbji glabā vairākas olas - no 4 vai vairāk. Inkubācija notiek apmēram mēnesi.

Ir pietiekami daudz mieru mīlošu veidu, un ir diezgan agresīvi. Ar mierīgu var saistīt ar melno gulbiņu, bet pazīstamais mēms gulbis ir agresīvs un uzbrūk neaicinātajiem viesiem, kā arī var uzbrukt personai. Neskatoties uz to, ka viņi ir gulbji, viņi cīnās ļoti smagi un ar spārnu triecieni gulbis var nogalināt vai nu citu putnu vai citu gulbju, ja tas nejauši peld ar tās teritoriju. Gulbis pat var pārtraukt cilvēka roku. Tātad šis putns ir diezgan nopietns un, ja saimniecībās ir arī citi putni, izņemot lauvas, tad dažkārt gulbju pāris kopā ar ligzdu ir jāizolē. Melni gani var dzīvot vairāku pāru kolonijās diezgan ierobežotā teritorijā.

Ja vēlaties, lai jūsu gulbji varētu vairoties, tad jums ir jāiegādājas pāri un jāsagatavo viņiem ligzda. Jūs varat izmantot peldošo plostu vai salu kā ligzdu, vai arī jūs pat varat padarīt to ligzdā pie dīķa - ielieciet sienu, salmus kastē. Viņi atradīs šo ligzdu, modernizēs to pēc savas patikas un viss, jūs tos nevarēsiet pieskarties - viņi novietos olas un paši uzņems. Parasti šādiem putniem inkubatorā neuzņemas olas, lai gan, ja tas ir izdarīts, tad nebūs nekas briesmīgs.

Veģējot, gulbji ir putnu putni, t.i. pēc izšķilšanās viņu cāļi ātri kļūst neatkarīgi. Tie nav baroti kā palieņi ligzdā vairākas nedēļas. Viņi gandrīz nekavējoties sāk peldēties, seko vecākiem, un šajā brīdī viņi, tāpat kā goslings un pīles, ir noklāti ar pelēcīgi zaļo krāsu un izskatās diezgan smieklīgi.

Nestlings aug pietiekami ātri un 4,5 mēnešus jau stāv uz spārnā. Šajā brīdī apvainojums joprojām ir dubļaini brūns, un pēc gada tie jau kļūst par skaistu baltu putnu. Tie kļūst seksuāli nobrieduši 4-5 gadus, un līdz šim brīdim tas jau ir pilnīgi izveidots putns ar spilgtu knābi un skaistu sniega baltu apiņu.

Vēl viena gulbju uzturēšanas iezīme - jums vajadzēs pēc izliešanas, kas notiek reizi gadā ziemā, nepalaid garām brīdi, kad pieaugs spalvas un putni vēl nenostiprināsies spārnā. Viņi lidos prom, ja jūs nepagriežat spārnus. Jums ir nepārtraukti jāizskatās, un, kad būs redzams, ka spalvas ir pieaudzis, jums tikai jānoņem primārās primārās spalvas ar šķērēm. Protams, šajā laikā putns nešķiet tik iespaidīgs, it īpaši mēms gulbis, bet vismaz tas būs mājās.

Kopumā gulbju daba ir diezgan mierīga. Jau daudzi gulbji pilsētās joprojām uzturas ziemošanas laikā, t.i. viņi pierod pie cilvēkiem, troksni un visu citu. Protams, viņi atzīs savus pastāvīgos apgādniekus vai pat kaimiņus. Bet savvaļas putni, kuriem ir neliels kontakts ar kādu personu, ir diezgan kautrīgi, un jūs nevarat iet pārāk tālu ar šiem gulbjiem, ja vien viņi nezaudē un nespēj lidot; šajā laikā viņiem ir liels spalvu skaits, un, kamēr tie izkliedē, viņi nevarēs lidot.

Gulbis - produkts nav īpaši bieži sastopams un ir nepieciešams atrast pirms pirkuma. Lai gan zooloģiskajos dārzos un saimniecībās viņi nav slikti šķīries. Bet biežāk tie saglabā muguriņas, tās ir visskaistākās un lielākās. Bezslāņa gulbja iekļaušana tiek uzskatīta par vienu no lielākajiem lidojošiem putniem kopumā. Kā zināms, lielākais peldošais putns ir sārtums, tā svars dažkārt sasniedz 25 kg, bet muguriņos maksimālais svars parasti sasniedz 15 kg.

Fakti par gulbēm:

Krievijā gulbji tika uzskatīti par karalisko putnu, un tie bija diezgan aktīvi iznīcināti, tos medījot. Ierodot visu veidu grandiozu un karaļa ēdienus, svētkos un vienkārši pusdienās gani pastāvīgi atradās, bet bija arī celtņi un cepļi. Daudziem ziemeļvalstīm ir gulbis, gluži pretēji, neaizskarams putns.

Preparāti un zāles pret nezālēm ...

Nezāles ir ikviena dārznieka mūžīgā problēma. Neatkarīgi no tā, cik rūpīgi viņš nezāles, neatkarīgi no mūsdienu preparātiem no ...

Kartupeļu stādīšana zem salmiem ...

Par personu, kas nav pārāk tuvu "dārza mākslai", kartupeļu audzēšanas process izskatās diezgan pro ...

Ko darīt, ja purvs pūta ...

Cukini ir plaši izplatīta kultūra no ķirbju ģimenes. Parasti tās aug viegli un ātri, neprasot nevienu ...

Phacelia Siderat: sēja ...

Zaļie mēsli vai zaļais mēslojums - augs, kas tiek audzēts, lai bagātinātu augsni ar organisko vielu un ...

Savojas kāposti: audzēti ...

Iemesls, ka Savojas kāposti reti sastopami dārza gabalos, ir kļūdains viedoklis, ka tas ir audzēts ...